PUCKSCHOOL | INSPIRATIETRAJECTEN
klik op de titel voor meer informatie

Stel: je wil iets veranderen. Dat kan iets aan jezelf zijn, zoals eindelijk eens nee leren te zeggen. Of dat kan ook iets buiten jezelf zijn, zoals van job veranderen, verhuizen of uit een relatie stappen.

Misschien weet je goed wat je niet wil, maar nog niet wat je wel wil. Of misschien weet je dat al wel, maar niet goed hoe je eraan moet beginnen. Of misschien ben je al begonnen, maar verloopt het allemaal niet zo vlot en twijfel je aan je keuzes.

In elk van deze situaties kan deze inspiratiegroep jou helpen. Je doet er niet alleen ideeën op, je voelt je gesteund door de groep en bovendien geven zij jou een extra duwtje in derug om vol te houden en door te zetten.

Afscheid nemen kennen we allemaal. Het kan zijn dat je zelf kiest om iets achter te laten: verhuizen, een ander werk of een relatiebreuk. Ook dan is er een proces te gaan van omschakeling. Maar het is nog moeilijker als de verandering niet zelf gekozen is: een ziekte, ontslag, het overlijden van een dierbare. Welke gevoelens brengt dit allemaal met zich mee? Misschien voel je je omvergeblazen, niets voelt nog als voorheen. Hoe hou je jezelf staande temidden van dat proces? Hoe bouw je je leven weer op? Hoe ontdek je nieuwe mogelijkheden?

Hierover ervaringen uitwisselen met anderen en elkaar tips geven hoe je hier mee om kan gaan, kan zeer inspirerend werken.

We leven in het tijdperk van de angst. Ondanks het feit dat onze wereld eigenlijk nog nooit zo veilig is geweest (echt wel!), zijn we nog nooit zo bang geweest.

Angst toont zich in verschillende vormen. Misschien heb je last van stress en loop je continu met een opgejaagd gevoel rond. Heb je last van acute of chronische hyperventilatie. Of je bent bang voor iets heel specifieks: ziekte, het verliezen van een dierbare, vreemde mensen, spinnen enzovoort. Wat jouw angst ook is, je kan er in ieder geval beter mee leren omgaan.

In deze inspiratiereeks gaan we op zoek naar de oorzaken van je angst. Waar zitten de wortels? We kijken ook naar de manier waarop die angst zich uit. En dan gaan we uiteraard op zoek naar manieren om deze los te laten. Weer te leren vertrouwen op jezelf en het leven.

Je hebt weinig of geen energie. Eigenlijk ben je altijd moe. Je kan je niet meer herinneren wanneer je de laatste keer helemaal uitgeslapen bent opgestaan. Misschien ben je zelfs herstellende van een burn-out of voel je dat je er niet ver meer af zit. Hoe dan ook, je zou graag terug door je dagen huppelen in de plaats van je erdoor te moeten slepen.

In deze inspiratiereeks gaan we samen op zoek naar de energierovers. Waar word je nu eigenlijk moe van? Wat kan je daaraan doen? Wat zijn goede manieren om terug op te laden? Hoe herstel je eigenlijk van een brun-out? En vooral, hoe zorg je dat je hier niet opnieuw in belandt?